17. toukokuuta 2017

Somehäirinnästä ja tappouhkauksista - eli milloin elämästäni tuli tällaista?

VAROITUS: Tekstissä: itsetuhoisuus, tappouhkaukset, raiskaus ja h-slurri eli h*uora (mainintoja)Kirjoittelin aikaisemmin jo somehäirinnästä ja nyt joudun valitettavasti kertomaan, ettei tällekään näy vielä loppua. Juuri nyt istun hämärässä makuuhuoneessa lämpimään peittoon kääriytyneenä, silmät hiukan turvonneina raskaan päivän jäljiltä. En edes tiedä mistä aloitan.

Tää kaikki alkoi kesällä 2016. Nyt on kevät 2017 eli pian vuoden ajan ylilauta ja muut ikävät ihmiset ovat pitäneet minua kohteenaan. Kaikki tää anonyymi viha mitä minuun päin syljetään on jättänyt jälkensä. Masennukseni uusiutui, pelkään enemmän ja enemmän (kaikkea) ja minun on vaikea käsitellä ahdistustani. Ehkä kaikkein ikävimpänä (mutta ei vaikeimpana) sivutuotteena on uudelleen esiin astunut itsetuhoisuus, josta olin päässyt eroon jo yli kahdeksi vuodeksi ennen somehäirinnän ja kiusaamisen alkamista. Miten helvetissä tästä tuli mun elämää?

Avaan tietokoneen. Työpöydällä on kansio, jolle en ole halunnut antaa nimeä - pelkkä sisältö ahdistaa ja aiheuttaa fyysistä pahoinvointia. Kansiossa on 573 kuvakaappausta kymmenen kuukauden ajalta, kaikki ylilaudalta. Jokaisessa kuvakaappauksessa jotain minuun liittyvää, jotain pahaa ja ahdistavaa, kiusaamista, lukemattomia tappouhkauksia (tai itsemurhaan kehottavia viestejä) ja raiskausuhkauksia.Ihmiset haluaa neuvoa, että "älä välitä! ne on vaan anonyymeja!", mutta unohdetaan jotain hyvin tärkeää: minä, vastaanottaja, olen tunteva ihminen ja minuun sattuu. Miten itse reagoisit, jos heräisit aina silloin tällöin kymmeniin "tapa itsesi" -viesteihin, joita jokainen somekanavasi tulvii? Niin minä elän. Minä pelkään aamuja, koska en osaa ennustaa milloin seuraavan kerran ihmiset ryhmittyvät kiusaamaan minua. Minä pelkään mielenterveyteni puolesta. Minä pelkään ja se on näiden ihmisten syytä. On hiljaisempia aikoja, mutta niistä en ehdi saada paljoa lohtua - hiljaisuuden rikkoo
ilmoitusääni ja tappouhkaus.

Ylilaudalla jaettiin kaikki yhteystietoni, puhelinumerosta kotiosoitteeseen. Prepaid-numeroista tuli nyt myös tekstiviestejä. Tietojen levittämisen jälkeen jouduin tyttöystäväni kanssa salaamaan kaikki mahdolliset yhteystietomme. Ylilaudalla levitettiin jatkuvasti kamalia valheita minusta tai menneisyydestäni, perheestäni ja muusta elämäni osa-alueesta. Kiusaamiseen yllytettiin. Haluttiin, että mahdollisimman moni laittaisi minulle viestiä. Haluttiin murtaa minut ja kuolemaani toivottiin toistuvasti.
Herään aamulla tyttöystäväni vierestä ilmoitusääneen. Otan puhelimen käteeni ja jo lukitusnäytöllä näen "tapa ittes" -viestejä. Alan itkeä hysteerisesti. Tyttöystävä hämmentyy, säikähtää. "Mitä tapahtui? Taasko jotain?", hän kysyy ja minä huutoitkuni seasta vastaan, että "Kyllä. En jaksa enää. En pysty. Tämä ei ole reilua." 
Kävelen keittiöön ja lopulta lysähdän lattialle itkemään. Sydämeni hakkaa, minua oksettaa ja tunnen hiipivän paniikkikohtauksen. Tyttöystävä pitää tiukasti kiinni, yrittää lohduttaa ja rauhoitella.


Tälle ei näy loppua ja minulta alkaa olla keinot ja voimat lopussa. Mitä helvettiä minun pitäisi tehdä? On ehdotettu, että poistuisin somesta kokonaan. Se on kuitenkin todella epäreilua ja väärin minua kohtaan. Miksi MINUN pitäisi kärsiä jatkoseuraamukset vielä kaiken tämän kiusaamisen lisäksi? Vähän sama kuin koulukiusattu joutuu vaihtamaan koulua ja kiusaaja saa jäädä. Se ei ole oikein. Twitter on minulle tärkeä paikka. Iso osa elämästäni on somessa, koska tässä kaupungissa minä olen yksinäinen.

Edelleen sanon samaa: jos kaikki tämä jäisi pelkästään ylilaudalle, en edes huomaisi kaikkea. Valitettavasti jokaisen uuden langan myötä KAIKKI se paska valuu kaikkialle. Tiedän aina mistä se on lähtenyt, koska tämä on minun normaalini. Minun elämässäni kiusattuna oleminen on nykyään normaalia. Kaiken tämän lisäksi, minusta tehtiin erittäin loukkaava tili, jonka päätarkoitus oli pilkata ja kiusata minua. Valitettavasti kuvakaappauksia ei ole kuin muutama, mutta niistä näkee hyvin, mitä käyttäjä yritti ja halusi. Kun hän kyllästyi kiusaamiseeni tili muuttui transfobiseksi oksennukseksi. Tili ilmiannettiin useita kertoja, mutta twitter vain jäädytti tilin väliaikaisesti ja kiusaaminen sai jatkua. Joku teistä saattaa nyt ajatella, että "no hei, onhan tällaisia parodiatilejä vaikka kuinka paljon, miksi tämä on yhtään sen pahempi?". Lyhyesti: minä olen yksityishenkilö (en ole julkkis tai yritys tai mikään suuri organisaatio). Parodiatili yksityishenkilöstä on kiusaamista.


Tänään viimeksi oli juuri tällainen päivä. Lukemattomia "tapa itsesi" -viestejä, huorittelua, seksuaalista ahdistelua (kommentteja, joissa viitattiin kuinka minua 'pitäisi vain kunnolla nussia niin lähtis mielenterveysongelmat' etc.) ja paljon muuta. Milloin mun elämästä tuli tällaista?

Kuvakaappaukset kertovat enemmän kuin muu. Tätä pahaa oloa ei voi pukea enää sanoiksi - minulla ei ole riittävästi voimia siihen. Tämänkin postauksen pointti on, että ihmiset näkevät mitä käyn läpi k o k o  a j a n. Tätä elämäni nyt on ja sanotaan, että ei pitäisi välittää. Sanotaan, että kyllä se tästä. Sanotaan, että syy on minun. Ei. Tämä ei ole syytäni eikä se koskaan ole ollut. Minä EN ole ansainnut tätä, mitään tästä. Ja silti maailmassa on paljon ihmisiä, jotka tekevät tätä. Minulle ja liian monille muille.

Kiusaaminen/vainoaminen/somehäirintä voi tehdä pahaa jälkeä ja nyt minusta on tullut yksi esimerkki.Pysykää turvassa. Maailma on joskus paha paikka ja tähän paikkaan mahtuu paljon kamalia ihmisiä.

Suosittelen myös vilkaisemaan Elina Sorsan tekstin  "Kun järjestelmällinen vainoaminen on yhteistä hupia"
LINKKEJÄ:

Rikosuhripäivystys

Nettivinkki

Kriisiapua

Sekasin247 chat

54 kommenttia:

 1. some pitäis jäädyttää kaikilta. Voimia sulle tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuis, että se ois hyvä vaihtoehto. Kiitos.

   Poista
 2. Ja mitään et oo oppinut? Itku jatkuu somessa.

  VastaaPoista
 3. Sä provosoit päivät pitkät ihan vitun typeriä juttuja ihmettelet miksi pääasiassa nuoret miehet ottavat niistä nokkiinsa ja huutavat pää punaisena takaisin vielä tyhmempiä juttuja? Kannattaisi miettiä mitä itse hölisee niin saattaisit saada takaisinpäin vähän kohtuullisempaa palautetta. Ei miehet jahtaa internetissä naisia, ainoastaan tyhmiä naisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me miehet jahdata internetissä edes tyhmiä naisia. Ainoastaan te kusipäät jahtaatte.

   Poista
  2. Ai provosoiva kirjoitustyyli oikeuttaa jotkut naisia vihaavat peräkammarispedet hieman raiskausuhkailemaan. Mitäs tykkäisit jos sinulle tehtäisiin samaa? T: Joni Pelkonen

   Poista
 4. Järkyttävää. Olen niin pahoillani puolestasi. En voi edes ku itella miltä tuntuu ja mitä käyt läpi, vaikka kuinka yritän. Laitan silmäni kiinni ja toivon parempaa Sinulle. Voimaa Sinulle. Huhhuh. Ja kamalillekamalille ihmisille, niin. Vaikea sanoittaa, mutta pysähtymistä ja kasvamista. Järkyttävää. Voimaa Sanna. Olet ajatuksissani.

  VastaaPoista
 5. Mä en ees tiedä mitä sanoa, mutta toivon että kiusaaminen loppuisi joku päivä. Oot tärkeä ja arvokas, Sanna, enkä mä ainakaan halua että sä kuolet.

  VastaaPoista
 6. Kirjoitan nyt sitten saman sisältöisen viestin uusiksi. En tiedä katosiko se vai poistettiinko se. Eli:

  Voimia sinulle! Kuitenkin pyytäisin sinua miettimään omaa ulosantiasi twitterissä. Niissä on nähtävästi selkeitä syy-seuraus-suhteita. Tapasi twiitata aiheuttaa väkisinkin reaktioita muissa, joista sitten seuraa tätä kiusaamista. Harvemmin kiusaaminen, etenkin somessa, syntyy ihan tyhjästä. Tässä kirjoituksessasi et kertaakaan avaa, että mikä on oma osuutesi, jotta tällainen episodi on juuri tänään syntynyt. Ei kukaan somessa ala kiusaamaan toista ilman omaa "provosointiasi". Ei tämä kuitenkaan oikeuta keneltkään tuollaista kohtelua, mitä saat osaksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusaamisen alku on selitetty ensimmäisessä blogijutussani, joka on linkattu postauksen alkuun.

   Minua kiusataan, koska olen feministi.

   Poista
  2. Harmillista. Itseäni ei kiusata, vaikka koen olevani feministi ja teen työtäkin sen parissa. Kuitenkin edelleen kehottaisin sinua miettimään sitä omaa toimintaasi. Maailma ei ole niin mustavalkoinen, että kaikki paha asia maailmassa on muiden vika.

   Poista
  3. jospa et uhria tulis syyllistämään.

   Poista
  4. Samanlaista skeidaa tämäkin vastaus kuin koulukiusaamistapauksissa kiusatun pakottaminen pois koulusta kiusaajien päästessä kuin koira veräjästä. Kuten siinäkin esimerkissä, tärkeintä ei asian maton alle lakaisioiden mielestä ole tehdä sitä mikä on oikein, vaan se mikä on helpointa.

   Voimia Sanna-Mari! Olet nyt jo voittanut ja jokainen näiden ylilaudan kakaroiden hyökkäys ei ole muuta kuin todiste heidän tappiostaan. Sä olet nyt jo jotain ja suusta tulee varmasti vielä paljon enemmän, toisin kuin näistä hyökkääjistä. He eivät ole mitään, eivät ole koskaan olleetkaan mitään ja eivät koskaan tule olemaankaan mitään.

   Poista
  5. Niin eli vaikka ite toimisi kuinka typerästi ajoittain (emmehän kukaan ole täydellisiä) niin omassa toiminassa ei voi nähdä silti mitään vikaa? Eihän tämä ole mitenkään aikuisen ihmisen normien mukaista toimintaa. Virheet pitää pystyä myöntämään, eikä verhoutua jonkin uhriutumisen taakse. Edelleenkään en missään nimessä puollusta kohtelua, mitä saat pahimmillasi osaksesi. Kuitenkin jos haluat tähän jotain muutosta saada aikaiseksi niin on sinunkin tehtävä jotain muutoksia toimintatapoihisi.

   Poista
  6. Jos mokaan, myönnän virheeni. Siitä tässä ei ole kysymys. Ja vaikutat vaan ja ainoastaan siltä, että syytät minua eli UHRIA ja vähättelet kokemaani.

   Jos vaikka mokaisin.. Sanotaan vaikka, että haukkuisin turhautuneena jotakuta tyhmäksi. Ansaitsenko tämän sen jälkeen?

   Luota kun sanon: en ole paha ihminen ja tietäisit sen jos tuntisit minua yhtään.

   Poista
  7. Sanoisitko noin esim. raiskauksen, koulukiusaamisen tai pedofilian uhrille? Käskisit "näkemään virheet omassa toiminnassa" joka (muka) johti tekoon, näin puolustaen ja hyväksyen teon. Se on ainoa asia mitä teet tällä hetkellä, puolustelet tekijää ja tekoa.

   Poista
  8. Kekkilälle, kyllä täällä ihan aikuiset ihmiset kirjoittaa. Osa asiallisemmin ja osa epäasiallisemmin. Ymmärrän toisaalta vertauksesi koulusta pois lähtemiseen, mutta e se nyt kuitenkaan ihan osu. Syitä en jaksa tähän alkaa kirjoittamaan. Siihen tarvittaisiin uusi keskustelu ja ajattelin mennä nukkumaan, että jaksan mennä sinne töihin.

   Sanna: Edelleenkään en syytä sinua ja vähättele kokemaasi. Kahdesti viesteissäni olen sanonut, että et sinä tällaista kohtelua ansaitse. Ei kukaan ansaitse. Se ei kuitenkaan edelleenkään poista sitä, että omaa toimintaa todellakin kannattaa pysähtyä välillä miettimään.

   Yleisesti uhriutumisesta. Jos jatkuvasti uhriutuu milloin mistäkin niin ei kyllä ikinä opi kestämään pettymyksiä tai kykene myöntämään olleensa väärässä. Tässä pari vuotta, kun on seurannut etenkin somessa tapahtuvaa tasa-arvo/feminismi keskustelua niin tämä näyttää olevan aivan liian yleistä. Uhriutumalla kun ei tarvitse koskaan selittää sanomisiaan/tekojaan vaan voi verhoutua uhriutumisen taakse turvaan. Ei se johda muuhun kuin lisääntyiin riitoihin. Pahimmillaan juuri tähän somehäirintään.


   Enkä ole sanonut, että olet paha ihminen. Harva on oikeasti. Siksi minunkin on helppo luottaa sinunkin oleva hyvä.

   Poista
  9. Kekkilä vielä, nyt kyllä keksit ihan omia tulkintoja. Sisälukutaitosi ei ole ihan kohdillaan. En rinnaistaisi somehäirintää, raiskauksia, koulukiusaamista samaan pakettiin. Se on älyllisestkin jo epärehellistä. Mut hyvää alkavaa kesää sinulle.

   Poista
  10. Tappouhkaukset, raiskaustoivotukset ja systemaattinen kiusaaminen eivät ole aikuisen reaktioita, joten on turha edes etsiä logiikkaa määlyjen toiminnasta. Feminismi, väärä mielipide, väärä ihonväri, mikä tahansa voi laukaista näiden laumaidioottien toiminnan ja jos saadaan vielä reaktio, niin loppua ei näy. Ainoa tapa saada tällainen loppumaan on luoda riittävästi "maaleja" näille urpoille niin että tajuavat ettei enemmistö todellakaan ole niiden kanssa samaa mieltä ja että väsyvät itse suoltamasta vihaa tuntemattomille ihmisille. Ystävissäni on monia, jotka ovat joutuneet samankaltaisen nettioksennuksen kohteeksi. Tähän asti olen itse ollut ns. "maltillinen" eli kommentoinut melko vähän mutta tää on nyt viimeinen pisara. Kiusatkoon sitten meitä jotka emme anna periksi.

   Älä anna sinäkään, näkemyksesi ja ajattelutapasi ovat uniikkeja ja tärkeitä. Deletoi viestit, salaa puhelinnumero, laita blogiin moderointi päälle ja anna ystäviesi poistaa viestejä niin että sinun ei tarvitse niitä nähdä. Eivät nuo ihmiset tunne sinua, niiden mielipiteet ovat kuin kännisen oksennusroiske yöbussissa, ällöttäviä mutta lähtevät pesussa. Tuollaisia lähettävillä on itsellään paha olo eivätkä osaa tai uskalla tehdä sille itse mitään, joten koettavat siirtää sen sinulle. Voimia sinulle ja muista että jokaista ääliötä kohtaan on ainakin kymmenen lukijaa, jotka haluavat lukea testejäsi, arvostavat sinua ja toivovat sinun jatkavan.

   Poista
 7. Moi Sanna-Mari

  Sattumalta twitterin kautta päädyin tänne ja lukemaan tekstisi. Järkyttävä nähdä, mitä joudut kokemaan näiden anonymiteetin taakse piiloutuvia kusipäiden takia. Tuo ei ole oikein. Heidän joukostaan löytyy varmaan ihmisiä moneen lähtöön, jotkut kusipäitä syntymästä asti, jotkut oikeasti ongelmaisia tai mieleltään tavalla tai toisella sairaita. Toivottavasti tilanne rauhoittuisi.

  VastaaPoista
 8. Hetkinen, sinä siis kokoat ympärillesi vain saman mielisiä ja odotatte, että kaikkien muidenkin pitäisi omaksua teidän arvot?

  Etsi joku joka on sanonut jotain "väärää" tai omaa väärät mielipiteet. Twiittaa miten perseestä tämä henkilö on ja usuta kaveritikin paheksumaan. Ota yhteys esim. henkilön esimieheen. Älä keskustele vaan tuomitse ja blokkaa.

  Tee tämän jälkeen "voitto" twiittejä kaverien kanssa. Eikö tämä ole häirintää ja kiusaamista?

  Sanan henkilön voisi korvata sanalla uhri, mutta koska kyseessä on valkoinen mies niin hän ei voi olla uhri?

  Osaatko tarkastellla toimiasi ns. laatikon ulkopuolelta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan kyllä, mutta ne mitä tässä tarkoitat "väärillä mielipiteillä" ovat 99% naisvihaa, rasismia, transphobiaa tai muuta TURHAA perseilyä MUN ilmoituksissa. Mun ei tarvitse keskustella jos en halua. Jos et ymmärrä, ole hyvä ja poistu koska EN keskustele tästä tämän enempää.

   Poista
 9. Täällä se vain vastailee anonyymeille. Itse olet paskasi ansainnut. Turha ruikuttaa.

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Hei Sanna-Mari,

  Kiitos että olet rohkea ja kirjoitat tästä sairaasta häirinnästä ja sen vaikutuksesta itseesi (vaikka aina ei pidä eikä tarvitse olla rohkea, eikä omaa rohkeuttaan pitäisi joutua tällaiseen käyttämään, vaan kaikkeen hyvään ja positiiviseen mitä elämässä on).
  Haluaisin keksiä miten taakkaasi voisi jakaa, jos sitä ei millään yksinkertaisella keinola saa sinun harteiltasi otettua.
  Olet arvokas ja arvostettu - ainakin täällä. Toivon sinulle voimia.

  t. Suvi

  VastaaPoista
 12. se on vaan voivoi. itse oot ainoo joka tän voi lopettaa.

  VastaaPoista
 13. Katso kultin määritelmä ja mieti missä ryhmissä pyörit.

  Onko kaikki negatiivista?

  VastaaPoista
 14. En ymmärrä miten täälläkin kommenteissa ihmiset puolustelevat raiskausyhkauksien lähettäjiä. Vaikka miten olisi sitä mieltä että kirjoittajalla tai kenellä tahansa olisi peiliin katsomista, niin ei kukaan ole ansainnut itsemurhakehotuksia ja väkivallalla uhkailua. Koskaan.

  VastaaPoista
 15. En ymmärrä miksei nää kamalat ihmiset voi jättää sua rauhaan. Kukaan ei ansaitse tällästä, et varsinkaan sinä.. Voimia!

  VastaaPoista
 16. Heips! Tiedän tunteen. Itse poistin blogini kokonaan kun tuli niin paljon raiskaus- ja tappouhkailua Ylilaudalta päin. Surullista ja ahdistavaa.

  "Huvittavaa" sen sijaan oli, kun olin blogin jälkeisen ajan pitämässä yhtä nuortenleiriä. Sieltä tuli kirkkain silmin 14-vuotias poika ilmoittamaan, et "Ootsä se *****, jolle me kirjotettiin Ylilaudasta käsin?" Hän ei itse nähnyt toiminnassaan mitään väärää, suhtautui koko juttuun niin kuin se olisi ollut hyvä läppä,jossa olimme molemmat säaneet olla osallisia.

  VastaaPoista
 17. Olen todella pahoillani siitä, mitä joudut käymään läpi. Kiitos rohkeudestasi jakaa nämä kiusaus- ja vainoamiskokemukset. Toivon sinulle voimia ja parempia päiviä <3

  VastaaPoista
 18. Voimia! Musta että meitä jotka ovat sinun puolellasi on enemmän. Nuo kiusaajat joilla on todella pahoja ongelmia ovat vain roskasakkia, joille inhimillisyys tuntuu olevan vierasta.
  Tee rikosilmoitus, tämä täyttää jo kaikki kriteerit.

  VastaaPoista
 19. Voimia! Ihan kamalaa, että tällainen nettikiusaaminen saa vaan jatkua ja jatkua. Olen tosi pahoillani puolestasi. Neuvoja en osaa antaa, koska kiusaaminen on niin epäloogista, ettei siihen oikein järjen neuvot tepsi. Mutta löytyisikö jostain netistä neuvoja nettikiusaamisen kitkemiseksi? Pakostihan sitäkin asiaa on jo tutkittu. Mutta ennen kaikkea siis voimia ja lämmin halaus!

  VastaaPoista
 20. Anonyymia positiivisuutta ja voimia sinulle. Ei kenenkään tarttis joutua kestämään tuollaista​. Oon sun puolesta, sinun, vieraan ihmisen puolesta, niin vihainen ja surullinen että melkein itken. Jos voisin jotai konkreettista tehdä niin tekisin. Koska konkretia on tässä vähäistä niin muistan sua ja sun tilannetta rukouksissa (en tiedä sun suhtautumisesta uskontoon, mutta tämän teen täysin positiivisessa mielessä - mulle rukoilu on iso juttu). Jos on jotain, miten voin auttaa muuten, niin kerro ihmeessä.
  Kauhea tunnekirjoitus tämä minun kommenttini, mutta kaikkea hyvää ja ihanaa sinulle. <3

  VastaaPoista
 21. Voimia. Kukaan ei ansaitse tuollaista. Ei mistään syystä.

  VastaaPoista
 22. Voih, apuva ja uskomatonta!

  Kenellekään ei saisi syytää tällaista vihaa ja typeryyden uikutusta, joka toki kertoo vain ja ainoastaan lähettäjistään. Some-uhkailut pitäisi ehdottomasti saada rangaistaviksi ja luoda käytännöt, jotta oikeus toteutuisi.

  Valoa, iloa ja voimia!

  Ystävällisesti, Sirpa

  VastaaPoista
 23. Hei Sanna!

  Sä olet tärkeä ja teet uskomattoman tärkeää työtä, kun pidät ääntä sun kokemasta kiusaamisesta. Vaikenemalla nää ei ikinä lopu, sen tietää jokainen kiusattu. Toivon sulle kaikkea hyvää ja voimia selvitä tästä.

  T. Anonyymi twitter seuraajasi

  VastaaPoista
 24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku Haaki. Mielestäni tuo sun viesti oli just "paskan oksentamista". Miksi olet noin vihainen Sannalle? Miksi hän on mielestäsi tyhmä, ja miksi hän on mielestäsi huora? Miksi tahdot hänen lopettavan nettiin kirjoittamisen, kun itse kuitenkin kirjoitit vastineen?

   Poista
 25. Satuin lukemaan pysäyttävän kirjoituksesi FB- ja Twitter-seikkailun päätteeksi. Olen itse huomannut, etten uskalla osallistua nettikeskusteluihin tai muuhunkaan julkiseen keskusteluun vainoamisen ja nettikiusaamisen pelossa, vaikka uskon, että edustan (ja sinäkin edustat) arvoja ja ajatuksia, jotka edistäisivät kaikkien hyvinvointia tässä ajassa ja yhteiskunnassa. Todella surullista ja turhauttavaa. Halusin vain jättää viestin ja toivottaa sinulle voimia. Olet arvokas ihminen etkä ole yksin!

  VastaaPoista
 26. Voimia :( tosi ikävää tää nettikäyttäytminen ihmisiltä. En tiiä poteeko ne ite pahaa oloo ja yksinäisyyttä vai haluaako ne vaan anonyymin henkilöllisyyden takia tuntea vallan tunnetta ja toteuttaa omia fantasioitaan puhumalla pahaa toisista. Jos ihmiset haluaa tuoda mielipiteitään esille sanois ne ihan kasvotusten etenkään kun ei tunneta toista. Mielestäni ihmisarvo on täysin olematon internetissä. Yhä enemmän tulee nuoria ihmisiä jotka päätyvät itsemurhaan ja ties kuinka monen tapauksen taustalla on juuri somen kaikki kiusaaminen taustalla. Jaksamisia kaikille niille jotka kärsivät kaltoin kohtelusta.

  VastaaPoista
 27. Onnea hommiin, rohkea olet!

  VastaaPoista
 28. Tulee paha mieli sun puolesta :( Voimia, et todellakaan ansaitse tollasta kuraa niskaasi. <3

  VastaaPoista
 29. Törkeetä ja kamalaa, miten voi ihminen olla toiselle näin ilkeä. Voimia, Sanna-Mari, tietäisinpä miten auttaa lopettamaan tämä häirintä.

  VastaaPoista