5. joulukuuta 2016

Vihaviestien ja vainoamisen uhrina

Tätä ei varmaan ole kovin helppo kirjoittaa. Aihe on vaikea ja raskas, koska se on edelleen niin ajankohtainen. Aloitetaan tällä: Minua haastateltiin pari päivää sitten nyt.fihin. Tekstin voi lukea TÄSTÄ. Kun olet lukenut sen, palaa tähän takaisin. Haluan kertoa lisää kokemuksestani ja toivon, että tästä "avautumisesta" on jollekin hyötyä.


Tässä kuvassa on vain yksi esimerkki siitä, mitä minusta kirjoitettiin. Tämä taitaa olla lievimmästä päästä. Minulla on tietokoneella yli 300 kuvakaappausta, joissa jokaisessa sanotaan minusta jotain. Osa viesteistä on ollut neutraaleja, jopa muutama mukava mahtui mukaan, mutta suurimmaksi osaksi viestit olivat hirveitä ja satuttavia.

"Tappais ittensä niin maailma ois parempi paikka"
"Jonku pitäis käydä raiskaamassa tuo h*ora"
"Vitun sekopää olento"

Eikä tälle vihaviestiryöpylle näy loppua. Kaikki alkoi vaimomatskuu -jutusta heinäkuussa. TÄSTÄ voit lukea aiheesta lisää. Tuohon aikaan haukkuminen ja kiusaaminen suunnilleen alkoi. Silloin se ei päässyt ihon alle ja pystyin sulkemaan h*orittelut ja muut mielestäni hetkessä. Jos se kaikki olisi jäänyt tuohon vaimomatskuu -kohuun niin olisin nytkin ihan okei, mutta ei jäänyt.

Kuka muistaa Lidlin trandfobisen mainoksen lokakuulta? TÄSTÄ voit lukea siitä lisää. Silloin vihaviestejä tuli enemmän kuin osasin odottaa. Vainoaminen alkoi varmaan tämän jälkeen. Ylilaudan säälittävimmät ottivat minut kohteekseen ja yhtäkkiä minusta oli useampia ketjuja pystyssä samanaikaisesti. Ilmiannoilla ketjut kyllä poistettiin, mutta mitä minulle jäi käteen kaikesta tästä? Jos kiusaaminen olisi jätetty vain ja ainoastaan ylilaudalle, olisin varmaan selvinnyt vähemmällä. Valitettavasti kiusaaminen siirtyi myös twitteriin, kuten kuvista voi huomata.


Nyt hengitän syvään.

Viestini kiusaajille:

Teillä ei taida olla mitään käsitystä kuinka paljon sanat vaikuttavat ihmisiin. Ja turha sanoa, että "no itsepähän olet netissä, sitä saa mitä tilaa". EI. Kukaan ei ansaitse tällaista. Turha sanoa, että "ei kannata välittää anonyymeistä".
Te kiusaajat olette alhaisia ja kamalia ihmisiä ja toivon todella, että opitte joskus lempeyttä. Uskokaa pois. lempeä ja lämmin elämä on paljon mukavampaa. Minä en aio luovuttaa. Olen teidän yläpuolellanne ja näin on hyvä.

Tämä kaikki jätti minuun jäljen. Kiusaaminen jättää jäljen.

Tissiviikko -kampanja oli upea, mutta myös äärimmäisen surullinen ja ahdistava. Mällikuvat, haukkumiset ja taas ne helvetin "tapa ittes" -viestit veivät voimia. Olen vieläkin uupunut kaikesta siitä.

Nyt menen juomaan kupillisen kahvia.

Palataan taas.

47 kommenttia:

 1. Sä oot kaunis nainen :-)

  VastaaPoista
 2. Olet upea ja rohkea nainen! Älä anna periksi kiusaajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (Sinä olet hyvä esimerkki siitä, että anonyyminä voi olla myös kiltti ja lempeä)

   Poista
 3. Jaksamista. Oot kaikkea muuta kuin noiden kommenttien sisällöt. En kyl tunne sua mutta vaikutat internetin kivoimmalta ihmiseltä. Must on järkyttävää miten sua kohdellaan etenkin siks koska oot niin kiltti ja ihana kaikille. En ymmärrä sitä voimaa joka sulla on, mutta toivon että jaksat jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi minulla on paljon tukea, yksin en tähän pystyisi.

   Poista
 4. Tällaisista vihanpurkauksista, minkä kohteeksi säkin olet joutunut, tulee kyllä kurja olo kaikkien osallisten puolesta. Sanat on vaarallisia ja sen varaan osa näistä apinoistakin laskee. Ne eivät tule lopettamaan pyytämällä. Nähdäkseni he ainoastaan lopettavat, jos heidän omassa elämässään alkaisi vähän aurinko paistaa, tai näpäytys perseilystä olisi liian tuntuva. Rakkaus tai pelko, kumpikin voi toimia kunnioituksen pohjana. Lämmin halaus sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Sanoilla voi olla hyvinkin vakavia seurauksia. Minunkin kohdallani on ollut.

   Kiitos halauksesta. Sinullekin.

   Poista
 5. No huhhuh. Uskomatonta millaista kuraa ihmiset saavat niskaansa jonkin tälläisen takia. Onneksi maailmassa on selkopäistäkin sakkia vaikka välillä tuntuu että ovat vähemmistössä. Enkä kyllä nyt ymmärrä tuota sinun ulkonäkösi arvostelua, ensinnäkin olet aika söpö ja toisekseen vaikket olisikaan ei se ulkonäkö määrittele sinua tai ketään muutakaan ihmisenä.

  VastaaPoista
 6. Tämä on pelkkää bensaa liekkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole minun syytäni jos minua kiusataan enemmän siksi, että kirjoitan aiheesta. Se on heidän syytän. Kiusaajissa on aina se vika.

   Poista
  2. Kyllä se vika on joskus kiusatussa vai mitä helvetin paskanjaujantaa tuo nyt on olevinaan?

   Poista
 7. Älä anna periksi kiusaajille, jotka eivät kykene ymmärtämään, miten säälittäviä ovat.

  VastaaPoista
 8. Olet henkeä salpaavan upea nainen! Älä anna imbesillien pilata päivääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Kaikki nämä positiiviset kommentit auttavat.

   Poista
 9. Sinä olet ihana ja rohkea ja paras! <3

  VastaaPoista
 10. Ei huhhei millaista settiä. Olet älykäs, kaunis ja hyvä, eikä sinun tarvitse pitää tällaisia karseita yhteydenottoja missään arvossa. Jatka taistelua. Hyvä voittaa!

  VastaaPoista
 11. Ymmärrän ja uskon, että Sinusta tuntuu pahalta. Toivon Voimia Sinulle. Olet tuonut esille tärkeitä asioita. Toivon, että jaksat joka hetki olla noiden typerysten yläpuolella, kuten eräässä viestissäsi sanoit. (Tämä vastaukseni tulee anonyyminä pelkästään siksi, että ikäni takia en ole ollut ertyisen innostunut erilaisista tileistä täällä ym. Muuten kyllä tukisin Sinua nimelläni. Ehkä teenkin sen, kun perehdyn tämän vempaimen positiivisiin mahfollisuuksiin paremmin.)

  VastaaPoista
 12. Mitä mustempaa ja haisevampaa tavaraa heittelevät, sen huonompi olo heillä itsellään on. Kukaan terve, itsensä hyväksyvä ja tasapainossa oleva ihminen ei alennu tuollaiseen jätteeseen. Sääliksi käy tuota joukkoa, jolla ei ole kuin vihan ja halveksunnan tie. Se on tuomion tie.

  Voimia. On helppo sanoa että älä välitä, kyllä tuo satuttaa. Mutta vielä on olemassa hyviä normaaleja ihmisiä jotka sinulle toivovat parasta. Ja voimia noiden itsensä hukanneiden hyökkäyksien kestämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin totta. Toivon, että kiusaajista jokainen oppisi rakastamaan itseään ja sitä kautta muita.

   Kiitos. <3

   Poista
 13. Meinaa iskeä aivosyöpä näitä kommentteja lukiessa, senverta imelää ja myötähäpeää aiheuttavaa settiä. Olisiko aika katsoa joskus peiliin ja miettiä, että miksi teet tätä? Onko veren kaivuu nenästä joku uusi uhriutumisen muoto? Oletko tullut miettineeksi myös miten tuhoisia seurauksia tällä homo-lesbo-transupimppipakotuksellasi voi olla joihinkin oman itsensä kanssa puntaroiviin nuoriin jos tuollaiselle tielle hairahtavat? Jos tahdot "kiusaamisesi" mieleltään vakaiden ihmisten toimesta, loppuvan, niin suosittelen lämpimästi poistamaan tai piilottamaan itsesi sosiaalisesta mediasta. Itsesi sekä meidän kaikkien vuoksi. -Thänks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun saisitkin aivosyövän, tai jotain muuta nopeasti tappavaa. Olisi niin paljon parempi kaikille, että sunlaisista ihmisistä päästäisiin eroon.
   Sanna-Marille pitkä virtuaalinen halaus, oot todella ihana ja rohkea, etkä todellakaan ansaitse yhtään tällaista paskaa. Toivottavasti jaksat jatkaa, vaikka itsekin mielenterveysongelmaisena ymmärrän täysin, miten mahdotontakin se voi olla! Kiitos, että olet puhunut tästä(kin) näin avoimesti. Tällaista keskustelua ja sinunlaisiasi ihmisiä tarvitaan! ❤

   Poista
 14. Voimia! Älä välitä noista internetin säälittävistä pelleistä.

  VastaaPoista
 15. Ketään ei voi pakottaa homo-lesbo-transuksi. Korkeintaan vapauttaa tämän kommentoijan kaltaisten "vakaiden" machopellejen kiusaukselta. Voi trollireppanaa, kun on paha mieli valkoisen, huonoitsetuntoisen länsimaisen miehen alennustilasta. Rohkeutta Sanna-Marille. Seisomme rinnallasi.

  VastaaPoista
 16. en tiiä itkettääkö vai naurattaako se, ettei kenelläkään näistä kiusaajista oo itsevarmuutta tai pokkaa kertoa omalla nimellä ja kuvalla näitä kommenttejaan. ihan vitun säälittävää, koita pysyä vahvana sanna. pusuja tappelukerholta

  VastaaPoista
 17. Tsemppiä ja jaksamista! On tosi surullista, että nettikiusaamista ei oteta missään oikein vakavasti, mutta kyllä se tästä vielä varmasti paranee.

  VastaaPoista
 18. Voimia. Me tehdään tästä vielä parempi maailma. Ei nainen voi ikinä tehdä oikein, eikä näyttää oikealta. Siksi kannattaa yrittää. Tissikampanja oli tosi hieno. <3

  VastaaPoista
 19. Sanna, kauheeta luettavaa. Ihmiset on tyhjapaisia já turhautuneita. Ihmisia. On asia liian huonosti, ei kukaan, toistan, ei kukaan tervemielinen tervesieluinen edes ajattele postaavansa tallaisia vihaviesteja. Tai ehka se onkin sita, suomalaiset on paiva paivalta, vuosi vuodelta sairaampia. Kuinka moni uskaltaisi sanoi naita vihailuja kasvotusten, uskaltaisiko joku naista istuutua samaan poytaan keskustelemaan,kertomaan muitakin viheliaisia totuuksia? Alyllinen kapasiteetti ei ainakaan minuutti enempaa kestaa. Muista Sanna etta kuin antaa sen mita pystyy, lopulta naa tyypit on pienia hiekanjyvia,jotka tahtoo arsyttaa já satuttaa mutta mitas sitten? Anna niiden olla, jokainen purkaa heikkouksia omalla tavallaan, onneksi on vapaus valita!

  VastaaPoista
 20. Somepersoona ei ole vastuussa sanomisistaan kenellekään muulle kuin viranomaisille, eikä näinollen ole millään tavalla velvoitettu keskustelemaan itsensä kanssa eri mieltä olevien kanssa.

  En itse kannattanut tissiviikko-kampanjaa, mutta pidän tärkeänä, että sellaisen saa halutessaan järjestää ja siihen osallistua. Sitä on sananvapaus. Ei tätä ihme paskan kaatamista, jota nolife-luuserit ylilaudalla harrastaa.

  Btw, tämä on ensimmäinen kerta, kun luen tätä blogia. Kaikki tuki kirjoittajalle.

  VastaaPoista
 21. Hieno homma lumihiutale. Taas pääsit feminatsien vammaisrankingissa pykälän ylöspäin. Ihanko oikein nettikiusattu? No voi voi. Itse änget omalla naamallas joka paikkaan ja provoisoit typerillä jutuillasi ja kun perästä kuuluu heittäydyt samalla sekunnilla uhriksi. Sä oot vastenmielinen ihminen.

  VastaaPoista
 22. Vitun ihmisperse, paskaläjä läskiperse runkkari vejä ittes jojoo

  VastaaPoista
 23. Oot tosi mahtava ihminen joka puhuu asiallisista asioista ja mua käy sääliks sua koska muut ihmiset suuttuu sulle siit et annat niitten paskamaisuuden ilmiks. Valitettavasti suurin asia ihmisistä ei halua muuttua vaan olla rasistisia ja seksistisiä.

  Jatka vaan! Vaikka jotkut sua haukkuu niin sua kannattaa 10x enemmän ihmisiä.

  VastaaPoista
 24. Jaksamisia!

  Omakohtaisesta kokemuksesta kiusaamiseksi tulemisesta tiedän kuinka paskaa toi on! Onneksi kiusattujen verkko on suurempi kuin kiusaajien! :) itsekkin opin tuntemaan itseni paremmin vaikka paska olo oli kauankin ja vei aikaa parantua. Olla itsevarma itsestään. Edelleenkin mun oma paska haamuilee silloin tällöin pieninä mörköinä mutta löydettyä ihmisiä jotka ymmärtää eikä tuomitse sun ympärilles kaikki se turhapaska kyllä helpottaa! Usko pois! :)

  Tsemppiä ja voimia! Ikinä ei saa olla hiljaa omastamielipiteestään ja identiteetistään ja oikeuksistaan! Oon ylpee et uskallat kirjoittaa asioista suoraan mitä nyky mediassa harvoin enää näkee. Kaikkee pimeitä nurkkia yritetään vältellä ja olla in somessa mukailemalla sitä mistä enemmistö tykkää tai mistä saa tykkäyksiä.

  Kiusaajat on pahentuneet kun netin käyttö kasvanut kukatahnsa voi anonyymin turvin aiheuttaa muille mielipahaa vain koska joko saavat sitä itsekkin tai voivat itse huonosti jstn syystä. Joillekin se on vain peliä muiden elämällä eivätkä ymmärrä kuinka sanat satuttaa.

  :)

  VastaaPoista
 25. Meinasin kommentoida tähän asialliseen ja rakentavaan sävyyn. Selvis että nuo Ziipaleen ja Samuelin kommentit liittyy sun tekemään kyselyyn jonka sensuroit eli poistit koska sen tulokset ei sopinu sun agendaan. Eihän nuo Ziipaleen kommentit edes ole mitenkään päin katottuna kiusausta. Hän vain totesi miten asia näyttää olevan. Tän takia susta puhutaan paskaa. Sun kans ei voi keskustella asiallisesti koska kaikki jotka on sun kans eri mieltä on VÄÄRÄSSÄ, TRANSFOBISIA, RASISTEJA jne. Ja se on naurettavaa. Turha edes yrittää tuoda mun poikkeavaa näkökulmaa esille asiallisesti kun ne vastaukset on nuo edellämainitut. Totesin tän hyvin jo tuon Lidlin mainosjutun kohdalla. Kaikki mitä sanoin olin väärin koska oon white cis male.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://twitter.com/pohjoistuulesta/status/790541436504727552 mulla ei ole muuta lisättävää tähän enää.

   Poista
 26. Tähän kaikkeen asiattomuuten sen suuremmin kantaa ottamatta, kuten edellä oleva anonyymi muotoili, tuo kysely jonka myöhemmin poistit "väärien vastausten" takia oli ensimmäisiä kuvankaappauksia mitä sinusta on ylilaudalla tietääkseni pyörinyt. Siitä on sitten lumipallo lähtenyt pyörimään eteenpäin. Juurikin tuonlainen "väärien" mielipiteiden ulossulkeminen ei jätä sille vastapuolelle mahdollisuutta asialliseen kanssakäymiseen, eli keskusteluun. Ymmärtänet varmaan, että tuonkaltainen mielipiteiden sensurointi aiheuttaa kenessä tahansa turhautumista, oli se sitten twitterin feministinen tai ylilaudan käyttäjäkunta. Tällä nyt siis viittaan myös niihin asiallisiin, mutta eri mieltä olleisiin twiittaajiin, joita olet estänyt. Ja siitä turhautumisesta taasen seuraa taantuminen tuolle tasolle mitä noissa kommenteissa saat lukea.

  Kukaan ei ole täydellinen ja siten oman toiminnan kriittinen tarkastelu kannattaa aina. Olit sitten muita ihmisiä netissä kiusaava, minä, sinä tai kuka tahansa muu. Minuakin kiusattiin vuosia, mutta objektiivisesti katsottuna kiusaajat eivät olleet siinä ainoita syyllisiä. Minä olin myös osasyyllinen tuohon kiusaamiseen, vaikka muuta väittäisi.

  Kiusaajat saa motivoitumaan kiusattavan reaktio. Jos kiusattava ei siihen kiusaamiseen reagoi, kiusaajat eivät jaksa sitä kauaa tehdä. Vaikkei seuraavan soisi nyky-yhteiskunnassa olevan totta, heikkoutta ei kannata niille kiusaajille näyttää. Näin ainakin voin sanoa omien kokemusteni perusteella.

  Ja vielä viimeisenä tuohon ensimmäiseen kappaleeseen liittyen: avoimuus keskustelussa kannattaa aina, oli vastapuolen mielipide mikä tahansa. Toisten mielipiteiden ulossulkeminen ei tässä maailmassa ole johtanut mihinkään hyvään paitsi hetkelliseen hyvänolontunteeseen itselle. Avoimella keskusteluyhteydellä voi saavuttaa ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://twitter.com/pohjoistuulesta/status/790541436504727552 Kyselyyn ei muuta lisättävää. Tarkista faktat ennen ku oksennat näppäimistölles.

   Ei osoita heikkoutta tulla surulliseksi jos kiusataan. Ei ole heikkoutta jos haluaa puolustaa itseään. Minua ei voi syyttää siitä miten kiusaajat minua kohtelevat.
   Minun ei myöskään tarvitse keskustella ihmisten kanssa, jotka vähättelevät mm. ihmisarvoani. En myöskään aio keskustella homofobikoiden, transfobisten tai rasistien kanssa. Ikinä.

   Poista
 27. Ylilauta on erittäin vakavaa liiketoimintaa, btw metsä vastaa kun sinne huudetaan. Huutamista vähentämällä ei vastaa.

  VastaaPoista